Karrier jelentése ma?

A karrier jelentése  szakmai életút, életpálya, pályafutás. Ezen ma már nem kizárólag azt értjük, hogy felemelkedünk egy szervezet képzeletbeli ranglétráján, vagy minél több beosztottunk legyen. Sokkal inkább azt, hogy értékesebbé válni piacképes kompetenciákon keresztül. Ez jelenthet például szakértelmet, hozzáértést, a vezetői készségek szélesítését és elmélyítését, végső soron pedig személyiségünk kiteljesítését.

Célszerű több szakmát elsajátítani és megélni, hogy sokoldalúvá váljunk és az „élethosszig tartó foglalkoztathatóság” számára kedvező körülményeket teremtsünk.

A szakmai életút sokféleképpen bontakozhat ki. Vannak, akik egy adott szakterületen lépésről lépésre haladnak, és szakértői vagy vezetői karriert választanak. Mások nagy ívű váltások során bontakoznak ki. Egyesek a váratlanul adódó lehetőségeket kihasználva gyors vagy éppen sajátos életpályát járnak be.

A nők és a férfiak karrierje is általában különbségeket mutat, a nők karrierjének alakulásában a családalapításnak ugyanis jelentős szerep jut.

Bármilyen módon is bontakozzék ki valakinek a karrierje, a teljes életszakasz alatt többször is sor kerülhet szakma-, munkakör-, munkahely-, iparágváltásra, vagy lehet valakiből vállalkozó, befektető.

Töltse le díjmentesen a “Következő karrierlépés” c. kérdőívet és megtudhatja mit tehet karrierje előmozdítása érdekében.