Mikor váltsak karriert?

Mikor-váltsak

Váltson karriert amikor nem azt csinálja, amiben hisz, vagy ami pozitív értelemben szenvedéllyel tölti el.

Amikor a munkájában nem tudja kifejezni azt, aki, szignál lehet a változtatásra, karrierváltásra.

A karrierváltást gyakran krízis előzi meg, amit leginkább a negyven körüliek ismerhetnek. A krízis oka ott keresendő, hogy harmincas éveink végére valószínűleg már meghoztuk életünk komoly döntéseit és kialakítottunk bizonyos struktúrákat (például munkahelyi és családi környezetünket), melyekbe lassan kezdünk “belegyökerezni”.

Elképzelhető, hogy személyiségünk bizonyos területei előtérbe kerültek, más területeket viszont hanyagoltunk. Azok a helyzetek, amelyek támogatók vagy éppen kihívást jelentők voltak fiatalabb éveinkben, életünk ezen időszakában esetleg korlátozóvá, unalmassá, sőt akár nyomasztóvá is válhatnak.

Lehetséges, hogy olyan szakmát választottunk, melyet korábban kielégítőnek éreztünk, mostanra azonban már nem felel meg annak az embernek, akivé azóta lettünk. Ilyenkor valódi, belső énünk fellázad azok ellen a helyzetek ellen, melyekbe belekényszerítettük magunkat, általában biztonságunk keresése, a társadalom vagy szűkebb környezetünk elfogadása miatt. Ez a belső lázadás sokféle “álruhában” megnyilvánulhat.

Ezeket a helyzeteket gyakran a munkaadónk közvetíti felénk, oly módon, hogy például felmond nekünk. Az is lehet azonban, hogy mi magunk hagyjuk ott a céget, mert elegünk lesz a “mókuskerékből”, melyben már jó ideje “pörgünk”.

Váltson olyan karrierre, ami célt, értelmet és nagy megelégedettséget ad önnek.

Ha nők vagyunk, a családalapítás miatt esetleg teljesen háttérbe szorítottuk szakmai ambícióinkat, amivel bizonyos én-részeinket hosszú időn át megtagadtunk.

Mindegy, hogy az események okozói vagy elszenvedői vagyunk. A lényeg, hogy vagy mi robbantjuk fel és feszítjük szét a körülöttünk lévő kereteket, vagy “találunk valakit”, aki ezt helyettünk megteszi, s ekkor olyan helyzetbe kerülünk, ahol a fennálló struktúra belátható okok nélkül omlik össze.

Vannak, akik a rögzült struktúrák eme szétfeszítését drámai módon élik meg, mások csendesen, elfogadóan, de ez utóbbi eset is jelentékeny és transzformáló. Ez a mélylélektani folyamat áll a harmincas éveink végén induló és a negyvenes éveink végéig tartó életszakasz hátterében. Valójában azonban ez egy lehetőség és egyben fordulópont, amely egy magasabb szintű én-kifejezést sürget, és esedékessé teszi legszemélyesebb prioritásaink újrarendezését, karrier irányultságunk újragondolását.

A Következő karrierlépés kérdőív segíthet önnek abban, hogy áttekintést nyerjen a karrierváltás szükségességéről és lehetséges lépéseiről.

Karrierváltás-tanácsadóKránitz Éva vagyok, matematikai és közgazdasági tanulmányokat végeztem. MBA diplomámat a Case Western Reserve Universityn szereztem. 2004 óta foglalkozom egyéni vezetőfejlesztéssel, és 2009 óta karrierváltás-tanácsadással nagy megelégedettségemre, miután többször váltottam szakterületet.

Elsőként vezettem be a karrierváltás-tanácsadást 2009-ben, miután a saját és ügyfeleim tapasztalatai alapján kidolgoztam egy módszertant, amit azóta is sikerrel alkalmazok.

Abban segítem a hozzám fordulókat, hogy olyan területre váltsanak, ami célt, értelmet és nagy megelégedettséget ad!

Ma már szinte csak azzal foglalkozom, ami igazán érdekel, és örömet okoz. Úgy gondolom, megérte időt és energiát fektetni szakmai életutam tudatos irányításába. Remélem, tapasztalataimmal sokaknak értékes segítséget tudok nyújtani az úton, amit magam is bejártam – legyen szó vezetővé válásról vagy váltásról.

Ismerje meg karrierszolgáltatásaim négy fő témakörét, és gondolja át, melyik felel meg leginkább az aktuális igényeinek, céljainak és anyagi lehetőségeinek: www.karriervaltas.hu

Konzultációs időpontot a 70 6363 538-as telefonszámom kérhet.